All-Star 2017/2018

V soboto, 20.1.2018, se je v telovadnici OŠ Trbovlje odvijal že drugi All Stars Ženske Extra Lige, na katerem so se med seboj pomerile najboljše igralke iz vseh desetih klubov, ki v sezoni 2017/18 nastopajo v tem tekmovanju.

Organizacija dogodka je tako kot v prejšnji sezoni, ko je All Stars potekal v Športni dvorani Polaj, pripadla zasavskemu klubu ŠD Felix Zasavje. Na sporedu so bile tri tekme in sicer tekma mlajših pionirk U13, tekma starejših pionirk U15 in članska tekma, na kateri pa je bil rezultat tako kot lansko leto ponovno izenačen.

U13: Modre – Rdeče 103:24 (28:1, 22:2, 18:17, 25:4)
Modra ekipa: Tia Centa, Zara Dukič, Petra Žanič, Sara Vodlan, Lucija Mejač, Lea Bartelme, Kim Žibert in Mara Ščurič; trener ekipe: Tibor Vukovič
Rdeča ekipa: Zoja Slavic, Nea Žolgar, Tjaša Volovšek, Veronika Strlic, Iris Jereb, Vida Novak, Asja Kasapovič in Sara Ferreira, trenerka ekipe: Nina Dolenc

All Stars Ženske Extra Lige so s prvo tekmo odprle mlajše pionirke U13, ki so se med seboj pomerile kot ekipa Modrih in ekipa Rdečih. Modre so že takoj na začetku prevzele pobudo in z razpoloženo igro v napadu dosegle kar 103 točke na tekmi. Za najboljšo igralko tekme je bila izbrana igralka Modrih Lea Bartelme, Felix Zasavje.


U15: Modre – Rdeče 46:37 (16:7, 10:13, 13:6, 7:11)
Ekipa Modrih: Pia Razboršek, Eva Čop, Maša Božjak, Adela Huseinbašič, Paula Žanič, Zita Božovič, Staša Podgoršek, Zara Dukič in Petra Zanič; trener: Tibor Vukovič
Ekipa Rdečih: Lea Bartelme, Kim Žibert, Tia Centa, Klavdia Tašner, Nika Rodek, Elena Jankovič, Zoja Čadež, Metka Frlic, Malenšek in Prešeren; trenerka: Tana Rošič

Po koncu prve tekme so dogajanje na parketu prevzele starejše pionirke U15, ki so bile ponovno razdeljene v ekipo Modrih in ekipo Rdečih. Tudi na drugi tekmi so bile uspešnejše Modre, ki so zmagale z rezultatom 46 proti 37. Za najboljšo igralko tekme U15 je bila izbrana Pia Razboršek, Felix Zasavje, ki je na tekmi nastopala za Modre.

ČLANICE: Svetle – Temne 102:102 (29:23, 33:17, 22:33, 19:26)
Za Svetle so nastopile: Manja Slapšak, Korina Franciskovič, Danijela Štolfa, Lucija Guzaj, Lara Brezovec, Lejla Rošič, Lejla Pamič, Janina Šučur, Rebeka Brkovič in Pia Zupan; 
trenerka: Elvira Rošič Ključanin
Za Temne so nastopile: Lana Jurečič, Lucija Frlic, Ajda Burgar, Manca Vesel, Laura Zupanc, Vesna Sever, Katarina Rumpf, Laura Bašek in Lana Mađar; 
trener: Sašo Rebernik

Vrhunec dogajanja na All Stars je sledil ob 19.00, ko sta se na tekmi zvezd pomerili ekipi Svetlih in Temnih, ki so jih zastopale najboljše članske igralke v sezoni 2017/18. Tako kot prejšnje leto tudi tokrat ni bilo poražene ekipe, saj je bil rezultat po koncu tekme ponovno izenačen, za kar je z zadnjim košem na tekmi poskrbela igralka Temnih Vesna Sever. Igralke so na tekmi pokazale veliko lepih potez, v katere sta se vključila tudi oba sodnika, ki sta dodatno popestrila dogajanje na parketu,zanimive taktične domislice pa sta v ekipi  vpeljala oba trenerja. Za najboljšo igralko tekme je bila izbrana igralka Svetlih Pia Zupan, ŽKD Ledita.

izjava MVP članske tekme, Pie Zupan: 
“Zahvalila bi se za povabilo na all stars ženske extra lige in čestitala vsem za odlično organizacijo. Cilj takih dogodkov je, da spoznavamo nove igralke in z njimi ustvarimo prijateljstvo, kar pa nam je odlično uspelo. Skupaj smo nasmejane uživale v košarki in drugih organiziranih dejavnostih v tem dnevu. Vzdušje je bilo res odlično. Zahvala tudi sponzorjem za omogočanje tega dogodka.”

Med odmorom članske tekme je potekalo tekmovanje v metih za tri točke. Zmagovalka je bila igralka Temnih Laura Bašek, Radost Čakovec, ki je zadela 6 trojk iz 10-ih poskusov. Zmagovalke tekmovanja metov treh generacij so bile igralke KK Žiri, ki so uspele zadeti v 16-ih sekundah.

Izjava predsednice Ženske Extra lige, Elvire Rošić Ključanin :
“Že drugo leto zapored je All star dogodek organiziran v Trbovljah. Zahvaljujem se vsem klubom, da ste z udeležbo vaših trenerjev in igralk pod koši tekem All star Ženske Extra lige naredili dogodek nepozaben … hvala vam za vaš čas in dobro voljo, za udeležbo na dogodku ! Polepšali ste dogajanja na igrišču in ob njem!  Zahvala Marku in Mihi ŠD FELIX ZASAVJE za izvrstno organizacijo in trud na samem dogodku! Hvala vam, ker z nami pišete zgodovino. Brez igralk,njihove energije in udeležbe pa ne bi bilo tako zabavno veselo in srčno… Tekma članic z neodločenim izidom je dosegla svoj namen… zabavno in pestro je bilo pod koši All star tekme… Vse igralke so prejele spominske diplome, plakete in praktična darila …hvala vsem za udeležbo … še enkrat zahvala ŠD Felix Zasavje za odlično organizacijo … Se vidimo pod koši ALL STAR ŽEL naslednje leto.”


Izjava Mihe Bučaliča -ŠD FELIX ZASAVJE, organozator ALL STAR 2017/2018:
“Glede na to, da smo v klubu že drugo leto zapored organiziral All Stars Ženske Extra Lige je bilo vsekakor lažje. Veseli nas dejstvo, da so bile na dogodku prisotne igralke vseh desetih klubov. Na dogodku ni v ospredju tekmovalni naboj temveč druženje igralk, trenerjev in predstavnikov klubov in tako je bilo tudi letos. Ob tej priložnosti bi se zahvalil Občini Trbovlje in OŠ Trbovlje za telovadnico. Posebej pa bi se zahvalil še predsednici lige in ŽKD Ledita, Elviri Rošić Ključanin, za vso pomoč pri organizaciji.”

 

Zahvala medijskemu pokrovitelju Preparatio, podjetju Tosama d.o.o. z blagovno znamko JASMIN SPORT, podjetju Intersnack d.o.o., Triglav zavarovalnica, Lidl Slovenija , Krka d.o.o., ZALA voda, Athlete Celje, Občini Trbovlje in OŠ Trbovlje , brez vaše podpore dogodek ne bi bil tako popoln. 

Leave a Reply

Standings

PosTeamWL
191
282
374
471
538
637
737
8010

Stats

TOP 5