Sedež Ženska Extra lig je v Domžalah, kjer je bil v soboto 15.9.2018 opravljen žreb za sezono 2018/2019 . Letos tekmuje 7 ekip iz Slovenije ŽKK Pomurje, ŽKK Krka, ŽKD JASMIN SPORT Ledita, ŠD FELIX Zasavje, KK Kranjska gora /Jesenica,KK Žiri in ŽKK Jelša. Včasih je na zastavljeni poti potrebno narediti dva koraka in šele nato tri naprej, s tega stališča je v ligi to sezono manj klubov kor v preteklih dveh sezonah. Prvo leto 8 klubov iz treh držav, drugo let z dveh, letos pa je liga namenjena mladim igralkam Slovenije. Tekmovali bom po sistemu vsak z vsakim, na kocu sezone pa bomo tako kot vsako leto imeli tudi zaključni turnir. Liga bo potekala od oktobra 2018 do aprila 2019. V mesecu decembru planiramo izvesti tudi All star dogodek , katerega se najbolj razveselijo najmlajše igralke klubov udeleženih v tem tekmovanju.

Pred vrati je začetek tekmovanja Ženske Extra lige. Že ta konec tedna se bodo med seboj pomerili vsi klubi, razen ŽKD JASMIN SPORT Ledita , ki je prvi krog tekme prosta. Prvi krog tekmovanja je namenjen Roza oktobru – mesec boja proti raku dojk. Aktualne prvakinje Ženske Extra lige so ŽKD JASMIN SPORT LEDITA,ki bo tudi letos poskušale ubraniti naslov.
Izjava predsednice ŽEL, Elvra Rošić Ključanin : 
“Veselim se nove sezone, ki bo sicer dolga po mesecih, malo manj pa obremenjena s tekmami. Veliko mladih igralk,ki tekmujejo v ligi, igra tudi mladinsko in kadetsko ligo pod okriljem KZS. Glede na lansko sezono, ki je bila zelo naporna za te mlade igralke, saj so skoraj vsak konec tedna igrale po tri tekmi, smo letos hoteli doseči ravno obratni efekt. V ligi tekmujejo ekipe z večino mladih neizkušenih igralk, katere se morajo dokazovati tudi v svoji kategoriji. S te perspektive smo zato strmeli k manjšemu številu tekem in vztrajati na ligi prijazni igralkam. Smo pa v vodstvu lige izredno ponosni, da je kar nekaj igralk iz Ženske Extra lige skozi dve sezoni dozorelo za igranje 1. SKL in s tem se naša vizija počasi uresničuje. Vse potrebne izkušnje pridobljene v ŽEL, bodo dekleta lahko prenesla na višji nivo igranja košarke. Želimo jim veliko uspeha, vsem letošnjim udeleženkam Ženske Extra lige pa želim zadovoljno sezono polno veselja in dobrega igranja. Srečno vsem.”
 
Vsem ekipam srečno pod koši Ženske Extra Lige, naj bo sezona uspešna in zadovoljna

Leave a Reply

Standings

PosTeamWL
191
282
374
471
538
637
737
8010

Stats

TOP 5